1 Nisan 2016 Cuma

Tesettürlü Bayanlar Bu Saç Bakım Önerileri KAÇMAZ

Her bayan saçlarının sağlıklı ve bakımlı olmasını ister. Tesettürlü olan bayanların gün içerisinde saçları sürekli toplu, boneli ve örtülü olduğundan dolayı saç derilerini hava alması zorlaşır. Saç derisinin hava almaması durumunda saçlarda dökülme, kaşıntı ve kepeklenme meydana gelir. Bundan dolayı etkili bir şekilde saç bakımı yapılması gerekir.
Saçların sıkı toplanması saç dökülmesini etkileyen en önemli faktörlerin başında gelir. Tesettürlü olan bayanlar sürekli saçlarını topladıklarından dolayı saç dökülmesi ve kaşıntı gibi sorunlar yaşayabilirler. Saçlardaki yaşanan sorunların giderilebilmesi için 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı badem yağı ve 1 çorba kaşığı susam yağı bir cezveye koyularak ılık olacak şekilde ısıtılır. Bakım için kullanılacak yağların ılık olması kan dolaşımının hızlanmasına daha fazla yardımcı olur. Ilık olacak şekilde ısıtılan yağlar saç diplerine parmak uçları ile masaj yapılarak sürülür, saçlar nemli bir havlu ile sarılarak yaklaşık 2 saat kadar bekletilir ve soğuk su ile yıkanır.
Tesettürlü bayanlar bone ve örtü taktığından dolayı saçları gün boyunca hava almaz. Saçların hava almasını, gözeneklerin açılmasını ve saç hücrelerinin yeniden canlanmasını sağlayabilmek adına 1 çorba kaşığı karbonat, 1 çorba kaşığı içme suyu ile karıştırılır ve saç diplerine masaj yaparak sürülür. Yapılan maskelerin saç köklerine daha iyi enjekte edilebilmesi için saçların nemli bir havlu veya streç film ile sarılması gerekir. Yapılan karbonat maskesi saçta 1 saat bekletildikten sonra ılık su ile yıkanır.
Saç dökülmesi sorunu Kapalı Saçlar (Tesettür) da yaşanan sorunların başında gelir. Bu sorunu önleyebilmek için yarım paket yaş maya, 2 çorba kaşığı ılık süt ile karıştırılır. Karışım macun kıvamına gelince saç köklerine masaj yapılarak sürülür, saç uçlarına da aynı şekilde sürüldükten sonra saçlar toplanır ve bir streç film ile sarıldıktan sonra 45 dakika bekletilir. Maske kurumaya başlayınca ılık su ile yavaş yavaş yıkanır.
Saçların daha parlak ve canlı olabilmesi için durulama suyuna gerçek elma sirkesi eklenmesi etkili olur.
Sevgiyle ve güzellikle kalın


Saçlarınız İçin Meryems'in Önerileri İçin Hemen TIKLA





Paylaş

Benzer Yayınlar

Tesettürlü Bayanlar Bu Saç Bakım Önerileri KAÇMAZ
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yayınları Kaçırmayın.