Her bayanımız kendi mutfağının şefidir muhakkak …. Hepimizin daha pratik olmak daha leziz yemekler yapmak adına ufak tefek kimselere söylemedeğimiz sırlarımız vardır
Biz mutfak kraliçelerinin sırlarını sizler için derledik …
- Buz kalıplarınıza su koymadan önce ufak limon ve portakal gibi meyve parçacıkları koyarsanız önümüzdeki sıcak yaz günlerinde dekoratif ve bir o kadar leziz buzlar elde etmiş olursunuz.
- Sarımsaklarınızı elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız, kabuklarını soyun ve bir kavanoza doldurun. Üzerine zeytinyağı koyup muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca koyduğunuz bu yağ yemeklerinize de tat katacaktır.
- Kızartma yağı kokusunun bütün evin içine yayılmasını istemiyorsanız, yağın içine birkaç adet maydanoz koyabilirsiniz.
- Soğan ve sarımsağı doğramadan önce elinize limon sürerseniz o bir türlü kurtulamadığınız elinize sinen kötü kokudan kurtulmuş olursunuz
- Hamarat hanımların mutfaklarının vazgeçilmezi unlar içinse , unu koyduğumuz kabın içine bir adet defne yaprağı koyarsanız uzun süre bekleyen unun böceklenmesini önlemiş olursunuz
- Süte bir çay kaşığının ucu kadar karbonat koyarsanız hem çabuk bozulmasını engeller hemde sindirimi daha kolay olur
- Hazırladığınız hamur işleri bu yaz gününde ağır olmasın hem leziz hemde hafif olsun diyorsanız hazırlarken içine biraz sade maden suyu koymayı deneyin
- Sütlü tatlı yaparken şekeri en son eklerseniz topaklanmayı önlersiniz.
- Tavuğun nar gibi kızarmasını sağlamak için pişmesine yakın fırından çıkarıp üzerine yumuşak margarin sürebilirsiniz.
- Makarna haşladığınız sudan birazını ayırarak sosa eklerseniz sos hem daha lezzetli olur hem kıvamı daha iyi olur.
- Keki kaşıkla karıştırıyorsanız kaşığı süte batırarak hamurun yapışmasını önleyebilirsiniz.( ayrıca kekim kabarmıyor nasıl yapıyorlar da puf puf oluyor diyorsanız kekinize koyacağınız yumurtayı keki yapmaya başlamadan 1 saat önce buzluktan çıkarmayı deneyin birde )
- Yaş mayalar alırken paketi şişkin olanları kesinlikle tercih etmeyin. Çünkü yaş maya sıcakla birlikte aktifleşir ve kabarmaya başlar.
- Eşarp ütülerken çok hafif ısıda kenarları ezmeden ütülemeniz eşarba zarar vermenizi önler.
- Yufka ile yapılan böreklerde tepsiye yaydığınız yufkaların üzerine eritilmiş margarin ve sütten oluşmuş karışımı dökerseniz böreklerinize ayrı bir lezzet katarsınız.
Paylaş
Şık Mutfaklar İçin İpuçları
4/
5
Oleh
Unknown