1 Nisan 2016 Cuma

Şık Mutfaklar İçin İpuçları


Her bayanımız kendi mutfağının şefidir muhakkak …. Hepimizin daha pratik olmak daha leziz yemekler yapmak adına ufak tefek kimselere söylemedeğimiz sırlarımız vardır
Biz mutfak kraliçelerinin sırlarını sizler için derledik … :)

  • Buz kalıplarınıza su koymadan önce ufak limon ve portakal gibi meyve parçacıkları koyarsanız önümüzdeki sıcak yaz günlerinde dekoratif ve bir o kadar leziz buzlar elde etmiş olursunuz.
  • Sarımsaklarınızı elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız, kabuklarını soyun ve bir kavanoza doldurun. Üzerine zeytinyağı koyup muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca koyduğunuz bu yağ yemeklerinize de tat katacaktır.
  • Kızartma yağı kokusunun bütün evin içine yayılmasını istemiyorsanız, yağın içine birkaç adet maydanoz koyabilirsiniz.
  • Soğan ve sarımsağı doğramadan önce elinize limon sürerseniz o bir türlü kurtulamadığınız elinize sinen kötü kokudan kurtulmuş olursunuz
  • Hamarat hanımların mutfaklarının vazgeçilmezi unlar içinse , unu koyduğumuz kabın içine bir adet defne yaprağı koyarsanız uzun süre bekleyen unun böceklenmesini önlemiş olursunuz
  • Süte bir çay kaşığının ucu kadar karbonat koyarsanız hem çabuk bozulmasını engeller hemde sindirimi daha kolay olur
  • Hazırladığınız hamur işleri bu yaz gününde ağır olmasın hem leziz hemde hafif olsun diyorsanız hazırlarken içine biraz sade maden suyu koymayı deneyin
  • Sütlü tatlı yaparken şekeri en son eklerseniz topaklanmayı önlersiniz.
  • Tavuğun nar gibi kızarmasını sağlamak için pişmesine yakın fırından çıkarıp üzerine yumuşak margarin sürebilirsiniz.
  • Makarna haşladığınız sudan birazını ayırarak sosa eklerseniz sos hem daha lezzetli olur hem kıvamı daha iyi olur.
  • Keki kaşıkla karıştırıyorsanız kaşığı süte batırarak hamurun yapışmasını önleyebilirsiniz.( ayrıca kekim kabarmıyor nasıl yapıyorlar da puf puf oluyor diyorsanız kekinize koyacağınız yumurtayı keki yapmaya başlamadan 1 saat önce buzluktan çıkarmayı deneyin birde :) )
  • Yaş mayalar alırken paketi şişkin olanları kesinlikle tercih etmeyin. Çünkü yaş maya sıcakla birlikte aktifleşir ve kabarmaya başlar.
  • Eşarp ütülerken çok hafif ısıda kenarları ezmeden ütülemeniz eşarba zarar vermenizi önler.
  • Yufka ile yapılan böreklerde tepsiye yaydığınız yufkaların üzerine eritilmiş margarin ve sütten oluşmuş karışımı dökerseniz böreklerinize ayrı bir lezzet katarsınız.

Paylaş

Benzer Yayınlar

Şık Mutfaklar İçin İpuçları
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yayınları Kaçırmayın.