1 Nisan 2016 Cuma

İşte Limon Mucizesi

İçermiş olduğu pH değeri sayesinde, yüzyıllar boyunca cilt sorunları gidermek için kullanılmış limon. Günümüzde ise birçok kozmetik markası ürün içeriğinde limon kullanarak ürünlerini üretmeye devam etmektedirler…
Daha güzel ve sorunsuz bir cilt için limonun bu mucizevi nimetlerinden faydalanmak artık çok kolay
Cildiniz üzerinde limon suyunu masaj şeklinde 4-5 dakika uygulamak, cildin yağlardan temizlenmesini sağlar. Bu uygulama aynı zamanda cildin diğer pisliklerden ve ölü hücrelerden arınmasını, cildin hava alarak nemlenmesini sağlayabilir.
* Taze limon suyuna bir pamuk batırarak sivilcelere uygulayın. Bu uygulamaya düzenli olarak devam etmeniz durumunda akne sorununu kalıcı olarak çözebilirsiniz. Limonun antiseptik özelliği ayrıca sivilcelerin patlayarak yayılmasına engel olabilir.
*Limon suyu akne ve sivilceleri kaldırmakla yetinmez bunların cilt üzerinde bıraktığı yara izlerini de ortadan kaldırabilir. Akşamları yatmadan önce taze sıkılmış limon suyunu söz konusu bölgelere uygulamanız sorunun ortadan kalkmasına yardımcı olabilir.
Cilt üzerinde bulunan lekeler genelde psikolojik olarak kişiyi etkiler. Özellikle çiller, ergenlik çağında olumsuz psikolojik etkilere neden olabilmektedir. Çil ve sivilcelerin neden olduğu lekelerden kurtulmak limon yardımıyla mümkündür. Bunun için geceleri yatmadan önce taze sıkılmış limon suyunu çil veya sivilce lekelerinin üzerine uygulayın ve bu uygulamaya 2-3 hafta boyunca devam edin. Eğer cildinizin limona karşı hassas olduğunu düşünüyorsanız limon suyunu incelterek de uygulamanız mümkün.

Paylaş

Benzer Yayınlar

İşte Limon Mucizesi
4/ 5
Oleh

Abone Olun!

Yazımı Beğendiniz mi? Abone Olun Yayınları Kaçırmayın.